Tímea Vendégház - Demjén

Demjén, Petőfi út 24.  +3630/6377 032  szentimea74@gmail.com

Aktív pihenés a Tímea Vendégházban, Demjénben

SZÉP kártya elfogadás a Tímea Vendégházban

Demjéni túrák a környező erdős dombos helyeken, például Hegyeskő, Kaptárkövek. Az egerszalóki gyógyvíz serkenti a vérkeringést és alkalmas az ízületi panaszok enyhítésére is.(bővebben) Ha pedig már felfedeztünk mindent, amit a falu és környék kínál, a közeli falvakban és természetesen Egerben bőven akad még látnivaló és elfoglaltság.

Demjéni Termálfürdő

Demjéni Termálfürdő és Wellness a 4 évszak fürdője! A Demjéni Gyógyfürdő és Aqua - Park megújulva várja látogatóit a hét minden napján hajnal 02:00 -ig.
„Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy."
(Antoine de Saint-Exupéry)
A Termálfürdő egységét Vendégeink kívánságára úgy építettük meg, hogy az öt különböző hőfokú kültéri medence mind a testnek, mind a léleknek felüdülést jelent. A sportosabb vendégeink részére egy tavasztól őszig üzemelő 25 m-es strandmedencét létesítettünk. A medencékben élményelemek, nyakrafolyók, levegőbuzgárok biztosítják a kellemes kikapcsolódást.
Az egész évben egyedülállóan meghosszabbított nyitva tartás - minden nap hajnali 2 óráig - egy varázslatosan romantikus éjszakai fürdőzés élményét nyújtja a kivilágított medencékkel a szikrázóan csillagos égbolt alatt.
Nyári időszakban szombatonként Sunset Beach Pool Party, igazi hamisítatlan medence buli várja nem csak a fiatalokat!

Cascade Barlangfürdő

Ha esik, ha fúj, a négy évszakos Cascade Barlang- és Élményfürdő, minden nap várja vendégeit

Csúszdatorony

A 760 méter hosszú barlangrendszerbe csatlakozik a hegybe süllyesztett csúszdavilág, amelynek legmagasabb pontjára látványlift juttatja el vendégeinket. Tetején van a kiinduló pontja annak a kétpályás fotocellás kamikaze óriáscsúszdának, mely 25 méter magasról érkezik a mélybe. Vendégeink a különleges UFÓ, a kanyargós Anakonda és a szuper gyors Turbó csúszdákat próbálhatják ki. A kisgyermekkel érkezőknek a Családi csúszda és a Mese sziget medence varázslatos vízi világa nyújtja a közös élményt. A további felhőtlen szórakozást ezen felül még a 133 méter hosszú Lassú folyó biztosítja.

Demjén közelében:

Egerszalóki hőforrás: Pezsgőfürdő, élménycsúszda, különleges masszázsok, szép környezet. Csak néhány azon élményekből, amelyek az ország legfiatalabb hőforrásánál, Egerszalókon várnak ránk. 2007 nyarától sokoldalú és magas színvonalú gyógyászati és wellness-szolgáltatásokkal várja vendégeit az Egerszalók Gyógy-és Wellnesfürdő. 16 kül- és beltéri medence, összesen 1900 m2 vízfelület, gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedence, csúszda és gyermekmedence áll a látogatók rendelkezésére. A gyógyászati részlegen szakképzett személyzet, no és persze a termálvíz jótékony hatása segít a felépülésben. A wellnessközpontban szaunavilág, kényeztető kádfürdők, különleges masszázsok, kardio-és erősítőgépekkel felszerelt fitneszterem és szépségszalon várja az aktív pihenést, keresőket.
A víz nagy mélységből, mesterséges forrásból ered. A geológusok kőolajat, földgázt kerestek, de a gazdag hasznot jelentő kincsek helyett oldott ásványokban gazdag melegvíz tört föl a mélyből. Két fúrást mélyítettek a területen. Az elsőt 1961-ben, 402-405 méter mélyre, ahonnan az eocén kor mészmárga repedéséből 65,5oC hőmérsékletű víz tör föl, melynek vízhozama nyugalmi állapotban 400 l/p. A második fúrás 1987-ben történt. Azóta ebből 68,0oC-os termálvíz juthat a felszínre. Mindkét kút szabad kifolyású, azaz vízszivattyúzás nélkül, nagy mélységből, a Föld belsejében lévő nyomás hatására ömlik a felszínre. A kitermelt víz 18-20 000 éves. Az egerszalóki termálvíz 12, biológiailag nélkülözhetetlen, és 7 kedvező hatású nyomelemet tartalmaz, balneológiai vizsgálatok szerint gyógyászati célokra alkalmas. Kiváló tulajdonságai miatt 1992-ben gyógyvízzé lett nyilvánítva.

Erdőtelki Arborétum: Buttler-kastély parkja.

Felsőtárkányi tó: a Bükk hegység lábánál fekszik, hatalmas erdőséggel körülvéve. Vöröskő-völgyi erdei tanösvény: a Stimecz-háztól induló, másfél kilométeres gyalogtúra során betekintést nyerhetünk a déli Bükk erdeinek élővilágába.

Noé Szőlője - Istenmezeje: a néphagyomány szerint Jézus és Péter apostol az istenmezei szőlősdomb alatt gyalogoltak, megszomjaztak, és a gyümölcsszedő asszonyoktól szőlőt kértek. Az asszonyok megtagadták kérésüket, ezért Jézus kővé változtatta a gyümölcsöt.

Ilona-völgyi vízesés - Parád: hazánk legmagasabb vízesése, kb. 10 méter. A vízesés akkor mutatja igazi szépségét, ha a Sándor-rét irányából közelítjük meg.

Jámbor Arborétum - Recsk: védett arborétum, észak-amerikai, balkáni, kaukázusi, ázsiai és japán fákkal betelepítve.

Ősemberbarlang - Szilvásvárad: a barlang egész évben szabadon látogatható, belépő nincs.

Szalajkavölgy: gazdag növény- és állatvilágáról, valamint természeti értékeiről híres. Bükki Nemzeti Park: ritka növényfajokat és a gazdag állatvilágot is megleshetjük.

Kiállítóhelyek: Szent István cseppkőbarlang, Anna-mésztufabarlang (Lillafüred).

Kilátótorony - Kékestető: 1 014 méter magasan fekszik, Magyarország legmagasabb pontja. A kilátótorony egész évben látogatható.